У Раді зареєстрували "регламентну реформу"

Четвер, 19 травня 2016, 18:39

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про зміну з вересня режиму роботи парламенту, передбачивши проведення пленарних засідань виключно по вівторках і четвергах.

Про це свідчить законопроекті №4696, зареєстрованому в Раді у четвер спікером Андрієм Парубієм, його першим заступником Іриною Геращенко та головами фракцій БПП, НФ, "Самопоміч" та РП.  

Як пишуть Українські новини законопроектом пропонується внести зміни до регламенту, згідно з якими парламент працюватиме у тритижневому циклі - два тижні поспіль відводяться для пленарних засідань та роботи в комітетах, третя - для роботи з виборцями (за чинним регламентом Рада працює першу і третю тиждень місяця в пленарному режимі, другу - в комітетах, четверту - з виборцями).

При цьому в змішані пленарно-комітетські тижні пропонується проводити ранкові засідання з 10:00 до 14:00 з перервою з 12:00 до 12:30, і вечірні - з 16:00 до 18:00 тільки по вівторках і четвергах.

Крім того по четвергах пропонується відводити 30 хвилин для обговорення відповідей на депутатські запити за участю керівників і посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування.

Щопонеділка пропонується після засідання погоджувальної ради, яка триватиме з 11:00 до 13:00 також проводити вечірнє пленарне засідання з 14:00 до 17:30. Розгляд законопроектів на ньому не передбачено.

В період з 14:00 до 16:30 по понеділках пропонується проводити "день уряду", а час з 16: 30 до 17:30 відвести для виступів депутатів з різних питань.

По середах пропонується з 10:00 до 16:00 працюватиме в комітетах, комісіях, фракціях, групах, а з 16:00 проводити засідання ради комітетів - консультативно-дорадчого органу, що складається з голів комітетів і комісій, який пропонується створити для підготовки рекомендацій щодо порядку денного сесії та розкладу засідань.

По п'ятницях пропонується проводити парламентські слухання, а також відвести час для самостійної роботи депутатів, пов'язаної із здійсненням їх депутатських повноважень.

У разі прийняття законопроект набуде чинності з 6 вересня, коли відкриється наступна, п'ята сесія Ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News