В Одесі панахиду до річниці трагедії перенесли на інший час та місце

Понеділок, 2 травня 2016, 13:04

В Одесі поминальні заходи до другої річниці трагедії "2 травня", заплановані на 12:00 на Соборній площі, перенесено на Грецьку площу на 20:00.

Про це йдеться в анонсі заходу на сторінці одеського "Правого сектору", пише Інтерфакс-Україна.

Причини перенесення при цьому не зазначаються.

Як повідомляють очевидці у мережі, машини, які прямують в напрямку Куликового поля, зупиняють за 2 км, біля Будинку профспілок досі перевіряють інформацію про замінування.

"Людей не пускають на Куликове поле. Вони викладають квіти перед входом. На 14:00 заплановано мітинг", - пишуть очевидці.

За даними Нацполіції,  фахівці вибухотехнічної служби завершили перевірку території Куликового поля в Одесі, не знайшовши вибухових пристроїв.

Як пише Інтерфакс-Україна з посиланням на НП, наразі правоохоронці шукають телефонного хулігана.

"Загалом ситуація в місті спокійна, але напружена. Близько 300 одеситів зібралися навколо Куликового поля, де о 14.00 має розпочатися панахида за загиблими 2 травня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим на Думській площі за міською радою стоять автобуси із правоохоронцями. Також там перебувають кілька людей, які виступають проти діючого мера Труханова: у руках вони тримають плакат із закликом про його відставку.

Також повідомляється, що о 14:30 на Думській має відбутися брифінг віце-мера Андрія Котляра щодо ситуації з безпекою в Одесі.

Як відомо, 2 травня в Одесі відбудеться дві панахиди за загиблими у подіях 2 травня 2014 року, коли під час сутичок між проросійськими і проукраїнськими активістами загинули 48 осіб і понад 200 постраждали.

Більшість із них загинули під час або внаслідок пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування