Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через "анексовані активи" у Криму дві компанії звернулися до арбітражу ООН

Понеділок, 2 травня 2016, 20:09

Дві українських компанії, які втратили контроль над активами у Криму після анексії півострова Росією, звернулися до арбітражного підрозділу ООН для отримання компенсації.

Як повідомляє "Радіо Свобода", компанії "Укрнафта" та "Стабіл" подали позови у червні 2015 року. Арбітражний підрозділ ООН оприлюднив цей позов лише 2 травня.

Компанії заявляють, що Москва порушила свої зобов’язання у рамках українсько-російської двосторонньої інвестиційної угоди, привласнивши інвестиції компаній у заправних станціях на півострові.

У свою чергу Росія заявляє, що цей суд не має юрисдикції щодо цього питання.

Як повідомляє Русская служба Би-Би-Си, постійна палата третейського суду у Гаазі почала два розгляди за скаргами українських компаній "Укрнафта" і Stabil на Росію. Слухання призначено на 11 липня.

У Постійній палаті зазначили, що 3 грудня 2015 року арбітраж провів перше слухання за обома справами - тоді розглядалися процесуальні питання. Росія в тому слуханні не брала участь. 

Російська сторона наполягає, що угода про захист інвестицій між Україною і Росією, до якої апелюють українські компанії, не може бути підставою для врегулювання претензій в Гаазі, а також не визнає юрисдикцію гаазького арбітражу в цих розглядах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...