На запитання про охорону Грановського СБУ прислала відписку

Понеділок, 23 травня 2016, 11:35

Служба безпеки України не надала змістовної відповіді на запит "Української правди" щодо причин та умов надання охорони СБУ депутатові від БПП Олександру Грановському.

УП поцікавилася у відомства, чи надавало воно Грановському охорону, якщо так – то на яких підставах, коли це було зроблено та хто оплачує роботу цих охоронців.

У відповідь Служба навела норми закону "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві", згідно з яким СБУ бере участь у захисті таких осіб.

Також в СБУ додали, що, згідно з цим законом, "відомості про заходи безпеки та осіб, взятих під захист, є інформацією з обмеженим доступом".

 

На додаткове запитання в прес-службі СБУ "Українській правді" додали, що, якщо громадський діяч просить охорони, то суд визначає, хто саме його охоронятиме.

Також в СБУ пояснили, що Грановський звернувся з обґрунтованим проханням про надання охорони, яке, згідно з законом, Служба була зобов'язана задовольнити. У той же час у відомстві не повідомили, коли саме і з яких причин він звертався.

Грановський є членом комітету Ради з питань правової політики та правосуддя.

Як відомо, журналісти "Схем" обурилися діями охоронців Грановського, які "злили" в інтернет паспортні дані їхнього оператора Ярослава Бондаренка.

Коментуючи публікацію паспортних даних низкою сайтів, журналіст цієї програми Наталія Седлецька повідомила, що копії документів були зроблені охоронцями Грановского – штатними працівниками СБУ.

Раніше Грановський поскаржився, що за ним незаконно стежать журналісти.

Днями Грановського помітили за кавою зі скандальним прокурором Сергієм Лисенком, що є доказом їхніх зв’язків.

На фото чітко видно як Грановського, так і Лисенка, який відомий ганебною перепискою із іншими двома прокурорами щодо розправи над іншою особою.

Також депутат зустрічався з низкою інших відомих людей – політиків, суддів та інших.

Оксана Коваленко, Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...