Камери ОБСЄ в районі Авдіївки не працюють вже третій день

Понеділок, 23 травня 2016, 17:58

Три дні в районі Донецького аеропорту не працюють камери спостереження СММ ОБСЄ.

Про це повідомила прес-служба СММ ОБСЄ в коментарі "Українські правді".

"Енергопостачання обладнання СММ у Донецьку, що позначається на двох камерах СММ – в Авдіївці та на шахті "Октябрська" – не відновлено. Дії озброєних членів "ДНР" фактично унеможливили ведення СММ відеоспостереження у районі Донецького аеропорту", - сказано у повідомленні.

"Особи, відповідальні за від’єднання обладнання СММ від електропостачання, заявили, що вони отримали наказ на вчинення таких дій від Олександра Захарченка", - повідомили в організації.

В місії заявили, що це є порушенням Комплексу заходів з виконання Мінських угод, підписанти якого зобов’язалися забезпечувати проведення ОБСЄ ефективного моніторингу із застосуванням усіх необхідних технічних засобів.

"Окрім того, розміщення камер та ретранслятора було узгоджено зі сторонами перед їхнім встановленням", - повідомили у місії.

Як відомо, у звіті СММ ОБСЄ за 20 травня вказувалося, що бойовики угруповання "ДНР" відключили обладнання моніторингової місії ОБСЄ в районі Донецького аеропорту.

За повідомленням української розвідки бойовики перешкоджають роботі місії ОБСЄ на Донбасі, зокрема, в Донецьку влаштовують акції нібито протесту проти міжнародних спостерігачів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування