Українські поліцейські поїдуть на навчання до Туреччини

Понеділок, 23 травня 2016, 21:26

Українські поліцейські поїдуть на навчання до Туреччини.

Про це домовилися президенти України та Туреччини Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі у Стамбулі.

Порошенко розповів, що було досягнуто домовленості щодо проведення навчання та тренінгів для українських поліцейських турецькою стороною.

"Спочатку навчання пройдуть перші 1,5 тис. українських поліцейських, потім ще стільки ж поліцейських пройдуть таке навчання. Загалом 3 тис. українських полісменів найближчим часом пройдуть навчання, тренінги в Туреччині",  - повідомив він.

Глава держави підкреслив, що це дуже ефективна форма співпраці між поліцейськими двох країн, та додав, що в рамках тренінгової програми "Навчи і обладнай" українським поліцейським також буде надано відповідне обладнання.

Президент повідомив про домовленість здійснити такий самий обмін для навчання в Національній гвардії та наголосив на дуже ефективній співпраці Збройних Сил двох держав.

Порошенко також розповів також про низку інших домовленостей.

"Перше: остаточне узгодження угоди про взаємний захист інвестицій, угоди про уникнення подвійного оподаткування, що відкриває взаємні інвестиційні можливості і для турецьких інвесторів в Україні, і для українських інвесторів в Туреччині", - наголосив він.

Президент зазначив, що було досягнуто домовленість про активізацію переговорів щодо зони вільної торгівлі для того, аби обидві сторони вийшли на компроміс і прибрали будь-які перешкоди у взаємній, двосторонній, економічній співпраці.

Крім того, співрозмовники обговорили нові проекти в галузях машинобудування та літакобудування, в оборонній промисловості.

Президент також повідомив про досягнення домовленості стосовно збільшення терміну дії національних віз для безперервного перебування українців на території Туреччини до 90 днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування