Поліція розслідує поставку "Жулянам" уживаних машин людьми Іванющенка

Вівторок, 24 травня 2016, 11:29

Суд надав ревізорам Державної фінансової інспекції у Києві дозвіл на проведення позапланової ревізії діяльності КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва від 16 травня, пишуть "Наші гроші".

Ревізія призначена за клопотанням слідчого Солом’янського відділу Нацполіції Києва.

Ревізори повинні дослідити законність закупівлі прибиральних аеродромних автомобілів АСВ 4000 і встановити, які збитки завдано держбюджету через прийняття пропозиції ТОВ "Мастер-Авіа"; хто у комунальному підприємстві допустив порушення; чи виконано договір.

Досудове розслідування встановило, що у липні-грудні 2014 року службові особи аеропорту здійснили розтрату коштів при закупівлі прибиральних авто. Більш вигідні та дешеві пропозиції виробників відхилили й акцептували пропозиції "Мастер-Авіа", купивши у цієї фірми не нові, а вживані автомобілі на суму 10,39 млн грн.

У 2014 році аеропорт "Київ" закупив за власні кошти три прибиральні автомобілі АСВ 4000 на базі шасі МАЗ 5434 або еквівалент загалом за 10,39 млн грн.

На один тендер подалися "Мастер-Авіа" і мінське ЗАТ "БелСТАТС"; на другий – "Мастер-Авіа" і ТОВ "Євромаш"; на третій – усі вказані вище три компанії і ТОВ "Архітектурно-будвельна група "ДЕДАЛ".

В останньому пропозиції "Євромаш" та "БелСТАТС" відхилили у зв’язку з відсутністю деяких документів в пропозиції, а також неналежним оформленням документів.

У результаті із найнижчою пропозицію у трьох тендерах переміг "Мастер-Авіа".

Усі його конкуренти подавали свої пропозиції в доларах. А у 2014 році курс долара по відношенню до гривні зростав протягом року.

"Мастер-Авіа" спочатку контролювали структури екс-нардепутата від Партії регіонів Василя Хмельницького, потім до компанії долучився екс-нардеп від ПР Юрій Іванющенко.

Так, засновниками ТОВ "Мастер-Авіа" є одеське ТОВ "Фріланс-Транс" (50%), ТОВ "КУА "Ніка-Інвест" (10,05%) і кіпрська компанія Master Avia Holdings (Cyprus) Limited (39,95%), бенефіціарним власником якої є Хмельницький.

Засновником ТОВ "Фріланс-Транс" є кіпрська компанія "Рекселмо Лтд", бенефіціарним власником якої значиться Віллем Мартінус Де Бір із ПАР. До жовтня 2014 року "Фріланс-Транс", створений у 2011-му, був зареєстрований у Єнакієвому (Донецька область). Її засновником у 2011-2012 рр була кіпрська компанія "Ампезза Лімітед", пов’язана з Іванющенком, яку потім змінила "Рекселмо Лтд".

Засновниками ТОВ "КУА "Ніка-Інвест" є ТОВ "Атвуд-Інвест" і компанія "Гампіона Лімітед" (Тортола). Бенефіціарними власниками КУА "Ніка-Інвест" значаться кіпріот Авраам Петрос і екс-директор "Жулян" (2009-2011) Денис Костржевський, бізнес-партнер Хмельницького.

У 2010 році "Мастер-Авіа" отримало в оренду на 49 років аеропорт "Жуляни", хоча фірма була заснована за 2 дні до оголошення конкурсу на право оренди.

Керівником КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) з червня 2011 року є Олександр Нестеренко. Він же був головою комітету конкурсних торгів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...