Про помилування ГРУшників можуть попросити їхні родичі – адвокат

Вівторок, 24 травня 2016, 11:51

Комісія з помилування не отримувала клопотань про помилування російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова від їхніх адвокатів.

Про це голова департаменту з питань помилування Адміністрації президента, член комісії Олександр Букалов сказав "Українським новинам".

"Ми очікуємо від адвокатів, раз вони обіцяли... Але поки що не отримували від них таких документів", - повідомив він.

Букалов не відповів, чи є в комісії клопотання про помилування Єрофеєва й Александрова від інших осіб, зокрема, від уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської.

Водночас адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська заявила ТАСС, що клопотання про помилування Александрова й Єрофеєва буде подано президенту України Петру Порошенку "найближчим часом", але не від імені адвокатів.

"Це можуть бути родичі засуджених, представник комісії при президенті", - сказала адвокат.

Як відомо, 23 травня набув чинності вирок російським військовослужбовцем Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії – капітану Євгенію Єрофеєву й сержантові Олександрові Александрову – до 14 років позбавлення волі.

Адвокати засуджених заявляли, що планують подати президенту Петру Порошенко клопотання про помилування їхніх підзахисних.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування