Поліція закінчила розслідування "бійні під Радою", підозрюють 15 осіб

Вівторок, 24 травня 2016, 13:14

Генеральна прокуратура розпорядилася відкрити підозрюваним та їх захисникам матеріалів кримінального провадження у справі масових заворушень 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ у вівторок.

Вказується, що головне слідче управлінням Нацполіції завершило досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

"20 травня 2016 року процесуальним керівником до Головного слідчого управління Національної поліції України направлено доручення про відкриття матеріалів провадження 15-м підозрюваним та їх захисникам", - сказано у заяві.

Як відомо, 31 серпня 2015 року під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки. Потім у лави міліції і Нацгвардії полетіла бойова граната.

Четверо правоохоронців тоді померли, а ще близько 150 осіб було поранено.

За даними правоохоронців, мітинг під Верховною Радою 31 серпня організували партія "Свобода", Радикальна партія Олега Ляшка, інші організації.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що вчинення теракту під стінами Верховної Ради 31 серпня було заздалегідь сплановане та організоване та звинуватив партію "Свобода" у роботі на російське керівництво.

Кількох членів партії включно з її лідером Олегом Тягнибоком ГПУ викликала на допити.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...