Пєсков: теоретично, місію ОБСЄ можна озброїти

Вівторок, 24 травня 2016, 13:34

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що спостережна місія ОБСЄ, теоретично, може бути озброєна.

Про це він заявив журналістам, відповідаючи на питання, чи обговорювалося введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі під час телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Теоретично її можна озброїти, але склад цієї місії, вона складається з людей, які не є військовослужбовцями ... І там питання, власне, як вони будуть використовувати це озброєння. Також досить велика кількість інших питань у зв'язку з цим виникає", – сказав Пєсков.

Він додав, що це питання буде обговорюватися далі.

При цьому він не став коментувати, про надання яких додаткових повноважень місії ОБСЄ на Донбасі йшлося в ході телефонної розмови минулої ночі лідерів "нормандської четвірки".

"Я зараз не став би вдаватися в деталі. Йде опрацювання всіх нюансів, пов'язаних з місією, там багато питань", – сказав Пєсков.

Раніше прес-служба президента РФ повідомила, що в ході телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки" була відзначена важливість "підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом надання їй додаткових повноважень".

Як відомо, раніше прес-служби українського і російського президентів оприлюднили різні дані про підсумки цих переговорів. У Порошенка заявили, що "Нормандська четвірка" одностайно "підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі", а у Путіна заявили, що мова йде лиш про підвищення ефективності діючої місії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування