Кремль каже, що розробив пропозиції по Донбасу разом з бойовиками

Вівторок, 24 травня 2016, 14:03

Пакет пропозицій, переданий партнерам по "нормандському формату", був опрацьований російською стороною разом з бойовиками "ДНР/ЛНР".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми вважаємо, що такі рішення приймати, абстрагуючись від точки зору представників Донбасу, неможливо, такі рішення (без Донбасу) не мають перспектив", - сказав Пєсков.

За його словами, пакет пропозицій, переданий партнерам по "четвірці" в ході останньої розмови лідерів РФ, Франції, Німеччини та України, стосувався питань виборів, і амністії та інших.

Він відмовився дати оцінку реакції інших учасників телефонної розмови в нормандському форматі на представлений Росією пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які пропонується розглянути контактній групі.

За його словами, Росія не підтримує пропозицію про розміщення спостерігачів ОБСЄ на кордоні України і РФ.

"Мова йде про лінії розмежування. Тут важливо згоду ополченців, представників Донбасу. І перед тим, як формалізовивать якесь загальне розуміння, потрібно, напевно, досягти розуміння в плані конфігурації місії", - сказав Дмитро Пєсков.

"В Мінських домовленості щодо контролю на кордоні все написано, і черговість дій прописана, і підписи всієї "нормандської четвірки" там стоять", - сказав прес-секретар Путіна.

Як відомо, раніше прес-служби українського і російського президентівоприлюднили різні дані про підсумки цих переговорів. У Порошенка заявили, що "Нормандська четвірка" одностайно "підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі", а у Путіна заявили, що мова йде лиш про підвищення ефективності діючої місії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News