СБУ планують реформувати до 2020 року

Вівторок, 24 травня 2016, 14:33

Служба безпеки України планує провести реформування відомства у два етапи до 2020 року.

Про це сказав представник Центру забезпечення реформування СБУ Андрій Бодрунов на прес-конференції "Реформування національних служб безпеки й розвідки: найкращі міжнародні практики", повідомляють "Українські новини".

"Реформування Служби безпеки України планується провести у два етапи. Протягом першого етапу в 2016-2017 роках будуть розроблені й внесені у Верховну Раду проекти закону про Службу безпеки України, а також зміни й доповнення до законодавчо-правових актів, що визначають завдання, структуру, статус і основні положення діяльності СБУ й розмежовують її повноваження з іншими суб'єктами сектору безпеки", - сказав він.

Під час другого етапу в 2018-2020 роках завершать усі заплановані заходи щодо реформування відомства, розповів Бодрунов.

Після того в 2020 році проведуть комплексний огляд сектору безпеки, нададуть оцінку зробленого й визначать шляхи наступних завдань.

Головною проблемою реформування СБУ Бодрунов вважає розподіл повноважень між правоохоронними органами для забезпечення високого рівня національної безпеки країни.

Раніше повідомлялося, що СБУ ініціює створення окремого підрозділу військової контррозвідки в структурі Центрального управління відомства

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування