Вкладникам "Фідобанку" відшкодують 1,8 мільярда гривень

Вівторок, 24 травня 2016, 14:53

Загальна сума відшкодування гарантованої суми клієнтам - фізичним особам неплатоспроможного ПАТ "Фідобанк" в рамках гарантованої суми відшкодування становить 1,82 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як наголошується, це дані останньої статистичної звітності, яку банк надав до Фонду гарантування вкладів станом 11 травня 2016 року.

При цьому, кошти 97,7% вкладників будуть повністю відшкодовані за рахунок Фонду гарантування.

"У перші дні роботи тимчасової адміністрації одним із пріоритетів є формування реєстру вкладників для того, щоб вчасно розпочати виплати. Насамперед нам потрібно оцінити базу клієнтів фізосіб та кількість їхніх рахунків. Це показник, який впливає на час початку виплат", - сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.

"Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку. На підставі такої оцінки буде розроблено план врегулювання і визначено найбільш ефективний спосіб виведення ПАТ "Фідобанк" з ринку", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 20 травня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фідобанк" до категорії неплатоспроможних.

Станом на 20 травня 2016 року кінцевим бенефіціаром "Фідобанку" є Олександр Адаріч. На даний момент він також є власником 50% ПАТ "Євробанк".

Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News