Українці розповіли, чому важко бути "ідеальним чиновником" - опитування

Вівторок, 24 травня 2016, 15:34

Більшість українців вважає, що держслужбовцям продуктивно працювати заважає бюрократизм держслужби, низькі зарплати, відсутність системи мотивації.

Про це йдеться у прес-релізі щодо результатів Моніторингу сприйняття прогресу реформ, що проводить TNS спільно з Нацрадою реформ.

Вказується, що трохи більше половини опитаних вважають, що причиною є особисті якості держслужбовців чи їх недостатній рівень кваліфікації.

"Найчастіше, більшість опитаних називає  бюрократизм держслужби, як головний чинник "не ідеальності" державної служби. 63% вважають, що перешкодою є низькі зарплати держслужбовців, 56% вказали, що причина - у відсутності системи мотивації (програм навчання, кар’єрного росту) працівників", - сказано в прес-релізі.

 

Також вказується, що "сама структура та середовище державної служби спричиняють та загострюють недоліки держслужбовців".

"Це є результатом двох головних чинників – 1) пострадянська система держслужби, яка була зорієнтована на служіння правлячому політичному класу, а не служіння суспільним інтересам та обслуговування в першу чергу потреб громадян, та 2) низький рівень якості набору державних службовців та відсутність чітких професійних вимог до них", - сказано у прес-релізі.

Опитування проводилось методом он-лайн опитування з 4 по 14 квітня. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років.

Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування