Справу про підробку відмови Тимошенко їхати на суд закрили

Вівторок, 24 травня 2016, 20:19

Дзержинський райсуд Харкова закрив справу щодо екс-начальника Качанівської виправної колонії №54 Ігоря Колпащікова та його підлеглих Оксани Кошлич і Наталії Блудової, звинувачених у підробці актів, що свідчать про відмову екс-прем'єра Юлії Тимошенко їхати до суду.

Про це розповів адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Обвинувачені звернулися до суду з проханням закрити справу у зв'язку із закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності, і сьогодні суддя Омельченко оголосив таке рішення (про закриття справи)", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Плахотнюк наголосив, що це рішення не ідентичне виправдувальному вироку.

"Закриття за строками давності – це не закриття за реабілітувальними підставами. Це не означає виправдувальний вирок", - сказав він.

Адвокат також повідомив, що рішення, подавати апеляцію чи ні, буде прийнято після ознайомлення з мотивувальною частиною документа.

11 жовтня 2011 року екс-прем'єр Юлія Тимошенко була засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 році.

30 грудня 2011 року вона була етапована до Качанівської виправної колонії для відбування покарання.

19 квітня 2012 року відбулося попереднє засідання у справі ЄЕСУ, в рамках якого екс-прем'єру висувалися звинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку, (ч. 3 ст. 212 КК); вчинення злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Тимошенко на засіданні була відсутня.

З 10 травня 2012 року Тимошенко перебувала на лікуванні в Харківській ЦКЛ №5.

Суд неодноразово переносив засідання у справі ЄЕСУ у зв'язку з відсутністю підсудної.

Пенітенціарна служба заявляла про її відмову їхати до суду, тоді як захист і сама Тимошенко спростовували це і стверджували, що вона хоче потрапити на засідання.

22 лютого 2014 року Тимошенко була звільнена у зв'язку з прийняттям постанови Верховною Радою.

28 лютого 2014 р. Київський райсуд Харкова виніс постанову про закриття справи ЄЕСУ проти Тимошенко у зв'язку з відмовою прокуратури від обвинувачення.

Восени 2014 року Дзержинський райсуд Харкова розпочав слухання у справі проти екс-начальника Качанівської виправної колонії №54 (Харків) Ігоря Колпащікова і двох його підлеглих, звинувачених у підробці актів, що свідчать про відмову екс-прем'єра Юлії Тимошенко їхати до суду.

Їх звинувачували за двома статтями КК: 1 ч. ст. 364 (зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...