Лисенко розповів, чого домагається Росія ескалацією конфлікту на Донбасі

Вівторок, 24 травня 2016, 21:59

Ескалацією конфлікту на Донбасі Російська Федерація хоче змусити Україну і міжнародних партнерів піти на їхні умови щодо роботи збройної місії в зоні конфлікту.

Про це заявив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері.

"У нас за цей рік такої доби не було, щоб стільки хлопців відразу пішло. Але ми припускаємо, що РФ таким чином хоче змусити Україну і міжнародних партнерів піти на їхні умови. І не випадково сьогодні представник Кремля Пєсков заявив, як повинна працювати міжнародна місія ОБСЄ, яка повинна бути озброєна", - заявив він.

Як відомо, у вівторок, 24 травня, спікер адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузянік повідомив про загибель семи і поранення дев'яти українських військовослужбовців за минулу добу в результаті обстрілу з боку бойовиків в зоні АТО.

Раніше у вівторок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що місія ОБСЄ, розгорнута на Донбасі, є моніторинговою, а не поліцейською, і розширення її функцій пов'язано з вирішенням питання про озброєння її учасників.

"Це, по-перше, все-таки моніторингова місія на Донбасі. У нашому розумінні - це не поліцейська місія. Дійсно, ця тема обговорюється, і обговорюється вже не перший день. Там є питання озброєння цієї місії", - сказав він журналістам, відповідаючи на запитання, чи обговорювалося введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі під час телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News