Фейгін обіцяє подробиці обміну Савченко в четвер

Середа, 25 травня 2016, 14:28

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін обіцяє розкрити подробиці звільнення його підзахисної з Росії в четвер, 26 травня.

У коментарі каналу "112 Україна" він підтвердив її повернення до України, але відмовився розповісти про деталі обміну українки на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

На запитання, чи знав він про те, що це відбудеться 25 травня, або для адвоката це несподіванка, Фейгін відповів: "Я не можу на це питання відповісти".

"Я думаю, краще буде мої коментарі отримати після (коментарів – ред.) Надії. Ось я вам тоді все зможу розповісти. Зараз вона прилетить, очевидно, усе сама розповість – а завтра зможемо разом із колегою Полозовим усе прокоментувати", – заявив Фейгін.

На рахунок Александрова й Єрофеєва адвокат сказав: "Вони вже прилетіли, вони вже в Москві, наскільки я розумію. Нічого з їхнього приводу сказати не можу, я їхньою справою не займався".

Російських військових забирав із України літак президента РФ Володимира Путіна. Однак Фейгін не вважає, що в аеропорту була церемонія їх зустрічі.

Як відомо, українську льотчицю Надію Савченко схопили в Луганській області у червні 2014 року бойовики "ЛНР", після чого її насильно вивезли до Росії.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму за смерть двох російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина в зоні бойових дій на сході України, а також до штрафу в 30 тисяч рублів за перетин кордону РФ.

Савченко голодувала на знак протесту проти незаконного утримання її за ґратами в Росії, але припинила сухе голодування після інформації від президента Петра Порошенка про те, що робиться для її повернення до України.

Російських спецназівців Єрофеєва й Александрова затримали у травні 2015 року  в Луганській області після бою, у якому загинув український військовий.

Під час допиту вони назвали себе чинними бійцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, але пізніше змінили свої свідчення і заявили, що на них тиснули.

18 квітня Голосіївський райсуд Києва засудив Єрофеєва й Александрова до 14 років ув’язнення з конфіскацією всього майна за звинуваченням у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичної організації, вчинення теракту.

19 квітня президент України Петро Порошенко повідомив, що погодив із президентом Росії Володимиром Путіним алгоритм звільнення Савченко.

Клопотання про помилування бійців ГРУ надійшло Порошенку 25 травня – і він нібито одразу його підписав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...