У Путіна назвали позов щодо MH17 "антиросійської акцією"

Середа, 25 травня 2016, 15:37

Спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко вважає, що позов до ЄСПЛ проти Росії щодо катастрофи літака MH17 – це кимось організована "антиросійська акція".

"Це явно кимось організовано, це схоже на чергову антиросійську акцію", – заявила вона журналістам, повідомляють "РИА Новости".

За її словами, хтось скористався почуттями родичів загиблих.

Як повідомлялося, у позові сіднейської юридичної фірми LHD фігурують імена 33 найближчих родичів жертв з Австралії, Нової Зеландії Та Малайзії.

Позов був поданий 9 травня і називає Російську  Федерацію і її президента Путіна відповідачами. Родичі жертв вимагають у відповідачів компенсації у розмірі $ 10 млн за одного загиблого пасажира.

Таким чином, загальна сума позову становить $330 мільйонів.

У Кремлі, в свою чергу, заявили, що нічого не знають про цей позов.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування