Головний редактор "Эха Москвы" розповів про спробу цензури на станції

Середа, 25 травня 2016, 16:23

Керівництво радіостанції "Эхо Москвы" запропонував журналістці Євгенії Альбац новий контракт, у якому міститься заборона на неузгоджені теми і питання.

Про це "Медузі" розповів головний редактор "Эха" Олексій Венедиктов.

За його словами, у новому контракті Альбац також міститься заборона на лайливі вирази на будь-якій мові і на теми, що порушують норми моралі. Венедиктов назвав такий договір порушенням статуту радіостанції, втручанням у роботу головного редактора і спробою цензури.

Після втручання Венедиктова в ситуацію редакція створила з керівництвом радіостанції юридичну групу, яка вирішує питання про приведення договору в "законний вид", розповів головний редактор "Эха".

Новий контракт був запропонований Альбац у зв'язку з тим, що її старий договір закінчився 30 квітня. Альбац розповіла "Медузі", що вона відмовилася підписувати договір, який не влаштував її, і перестала приходити на ефіри. Венедиктов зазначив, що сподівається на повернення журналістки в ефір "Эха" з червня.

Альбац є головним редактором журналу The New Times. На радіо "Эха Москвы" вона вела програму "Повний Альбац" і брала участь у кількох інших передачах радіостанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News