Саакашвілі: Порошенко призначив уряд, який нічого не розуміє у реформах

Середа, 25 травня 2016, 21:49

На думку одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі, новий уряд Володимира Гройсмана не здатен впровадити реформи в життя.

Про це він заявив у інтерв'ю британській Guardian.

На думку Саакашвілі, у цьому винен президент Петро Порошенко, який намагається провадити політику лояльності до всіх.

"Довгий час Порошенко був дуже гнучким. Якщо ви реформатор, він говорив реформаторською мовою. Якщо ви хтось зі старим мисленням, він казав, добре, ми знайдемо шлях, як нам працювати разом. Тепер він призначив уряд, який не має жодного бачення реформ", – сказав губернатор.

Саакашвілі додав, що вважає нинішніх міністрів "купкою бездарних людей".

Саме видання у свою чергу зазначає, що низка ключових реформаторів покинула уряд, а віри у те, що Володимир Гройсман зможе провести реформи, немає. Також Guardian додала, що західні дипломати розчаровані через повільний хід реформ та компроміси.

"Практично щодня події розвиваються не найкращим чином: налаштовані на реформи чиновники покидають уряд, прогресивні призначення блокуються чи зриваються", – додає видання.

"Ви не можете створити щось прекрасне в цьому потворному середовищі, оазис серед пустелі. Я сподіваюся, Порошенко розуміє, що не можна діяти наполовину", – заявив Саакашвілі.

Видання також зазначає, що Саакашвілі, маючи за плечима роботу на посаді президента Грузії, досвід успішних реформ та високі рейтинги, може дозволити собі говорити з Порошенком тоном лектора, який бюрократи зазвичай застосовують до своїх підлеглих, а не начальників.

Пізніше Саакашвілі заявив, що Шон Уокер, якого він вважає хорошим журналістом, "явно перекрутив" їхню розмову.

"У мене є серйозні зауваження до того, як формувався Кабінет міністрів (…), але я б ніколи не назвав цей уряд "купкою бездарних людей", - написав він на Facebook.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування