У морі зловили сигнал аварійного радіомаяка літака EgyptAir

Четвер, 26 травня 2016, 02:48

Сигнал аварійного радіомаяка лайнера, що розбився А320 авіакомпанії EgyptAir спійманий в Середземному морі.

Про це пише "Комерсант".

Як повідомив місцевим ЗМІ голова єгипетської слідчої комісії Айман аль-Мукаддам, визначено місце розташування аварійного радіомаяка (ELT), який в разі зіткнення літака із землею або водою починає передавати на супутник точні координати місця катастрофи.

За словами аль-Мукаддама, "на основі сигналів радіомаяка встановлений район його знаходження в радіусі 5 км". Він пояснив, що літак Airbus оснащений трьома такими приладами, один з яких встановлений в хвостовій частині. Саме його і шукають в даний час пошукові системи, зазначив голова комісії, додавши, що його виявлення дозволить знайти нові уламки літака.

Тим часом, як зазначив Айман аль-Мукаддам, бортові самописці А320 досі не знайдені.

"Їх пошуки вимагають серйозного технічного оснащення, оскільки, швидше за все, вони знаходяться на глибині, що перевищує 3 тис. м", - сказав він.

За його словами, влада Єгипту має намір звернутися до однієї з іноземних компаній, що спеціалізуються на глибоководних операціях.

"Через погодні умови і хвилі радіус пошукової операції зараз розширюється", - додав він.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів з Парижа 18 травня в 23.09 в Каїр, зник з радарів близько 2.45 ранку після того як зайшов в повітряний простір Єгипту.

На борту літака знаходилися 56 пасажирів, в тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів на борту літака Egyptair - єгиптяни і французи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування