Обшуки в Одесі: екс-генсул Грузії заперечує звинувачення

П'ятниця, 27 травня 2016, 00:32

Екс-генконсул Грузії в Одесі Теймураз Нішніанідзе, який очолює благодійний фонд "На благо Одеси", заявив, що слідчий Генеральної прокуратури безпідставно підозрює його в скоєнні низки правопорушень.

Про це він заявив журналістам біля входу в Військово-медичний клінічний центр Південного регіону, з персоналом та волонтерами якого співпрацює очолюваний ним приватний фонд, повідомляє "Укрінформ".

"12 співробітників СБУ і ГПУ провели в четвер у моєму будинку обшук, санкціонований 29 квітня суддею Печерського суду Тарасюк, з метою вилучити документи, які можуть стосуватися розпочатого кримінального провадження за ознаками ч. 5 ст. 191 і ч. 4 ст 190 Кримінального кодексу України... Сказали, що підозрюють мене в зловживанні службовими повноваженнями, хоча я - громадянин Грузії - ніяких державних посад в Україні не займав", - зазначив Нішніанідзе.

За його словами, під час обшуку забрали оригінали установчих документів фонду і мобільний телефон.

"Ніякого відношення моя благодійна діяльність до ОДА, де також, наскільки стало відомо, зараз проводять обшук, не має. Я не є чиновником ОДА, не отримував зарплату, а приходив туди лише як керівник фонду", - заявив Нішніанідзе.

"Через те, що у мене забрали документи, зараз я не можу оформити передачу чергової партії біноклів, придбаних фондом за 195 тисяч гривень буквально вчора для воїнів АТО. А що стосується моїх відвідин облдержадміністрації, то я бував там як будь-який громадянин, а також як активний благодійний діяч", - додав він.

Нішніанідзе зазначив, що "все про діяльність фонду можна прочитати на офіційному сайті. Зараз хочу ініціювати незалежну аудиторську перевірку благодійного фонду, і відомості про результати перевірки теж опублікуємо".

Як відомо, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Також, за даними ЗМІ, обшуки відбулися за місцем проживання радника голови Одеської ОДА - екс-генконсула Грузії Тимура Нішніанідзе. Заходи відбуваються у рамках кримінальної справи про незаконне відшкодування ПДВ.

Обшуки відбуваються у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.

Раніше голова ОДА Міхеіл Саакашвілі висловив сумнів, що слідчі заходи були ініційовані лише на рівні правоохоронних органів Одеської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування