В РФ припустили, що російських спортсменів не буде на Олімпіаді-2016

Субота, 28 травня 2016, 22:11

Глава міністерства спорту Російської Федерації Віталій Мутко не виключив можливість того, що російської команди не буде на літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Про це Мутко заявив в ефірі російського телебачення, коментуючи заяву президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха щодо допінгового скандалу в РФ, пише Німецька хвиля

Мутко зазначив, що міжнародне розслідування антидопінгового агентства WADA щодо вживання російськими спортсменами забороненного препарату мельдонію має завершитися в середині червня.

"Хай там як, ми - не допінгова столиця. У 2014 році - 1690 позитивних проб (на допінг) зі 107 країн світу, наших - 148. З них 70% відсіяли ми самі", - заявив Мутко.

При цьому міністр додав, що Росія доклала максимум зусиль для відновлення репутації своїх атлетів.

Разом з тим 28 травня Олімпійський комітет Росії (ОКР) розмістив на своєму сайті інформацію про те, що під підозру у застосуванні заборонених препаратів потрапили 8 російських спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні, пише Німецька хвиля.

Відповідно до антидопінгових правил МОК і Всесвітнього антидопінгового кодексу, імена атлетів можуть бути розголошені лише у разі підтвердження підозр за результатами повторної перевірки повторних допінг-проб "Б". Відомо лише, що йдеться про представників трьох видів спорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News