Расмуссен: реформи в Україні - аргумент для продовження санкцій проти РФ

Неділя, 29 травня 2016, 08:00
Расмуссен: реформи в Україні - аргумент для продовження санкцій проти РФ

Україні буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Київ продемонструє прогрес у проведенні реформ і боротьбі з корупцією.

Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник українського президента Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен агентству Reuters.

Расмуссен зазначив, що продовження санкцій є єдиним способом змусити Росію припинити підтримувати сепаратистів і дотримуватися домовленостей про припинення вогню.

"Від представників західних країн я знаю, що їх готовність продовжити санкції також пов'язана з готовністю України на ділі проводити комплексні реформи", - сказав Расмуссен.

"Так що моя мета як радника президента налагодити двосторонню взаємодію. З одного боку європейських лідерів я буду переконувати, що українці вже провели серйозні реформи", - зазначив він. "З іншого, я буду інформувати президента, про що мені говорять мої співрозмовники, щоб українська влада чітко розуміла, що є пріоритетом в західних столицях", -додав Расмуссен.

"Я не думаю, що буде справедливо сказати, що Україна "сповзає назад", нинішня українська влада під керівництвом президента Порошенко провели більше реформ, ніж було проведено за останні 20 років, але для продовження підтримки Заходу, процес реформування повинен тривати. Ви повинні наполегливо рухатися вперед", - сказав Расмуссен.

Як повідомлялося, 27 травня Петро Порошенко призначив колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена своїм позаштатним радником. У 2001-2009 роках Расмуссен очолював уряд Данії, а з 2009 по 2014 рік обіймав посаду генерального секретаря НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News