В Ізраїлі на пляжі знайшли тіло потонулого українця

Неділя, 29 травня 2016, 12:37

На пляжі у Хайфі (Ізраїль) виявили тіло студента Дмитра Холошевського з України, який потонув 24 травня.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на друга загиблого, Леоніда Шемякіна.

"24 травня, близько 20.30 двоє хлопців пішли купатися. Коли вони вирішили випливати з моря один з них зрозумів, що потрапив у водяну пастку і вирішив випливати. Другий не одразу це зрозумів і за лічені секунди його віднесло на десяток метрів. Хлопець, який ледве вибрався, втратив лік часу, а коли вибрася. почав кликати на допомогу. Але рятувальників не було на місці", - розповів Шемякін.

За його словами, першими приїхали волонтери з потужним ліхтарем, але їх пошуки не мали результатів. О 14.00 25 травня пляж почали огороджувати, але, за словами співрозмовника агентства, активні пошуки зниклого не велися – "люди в чорних футболках і один рятувальник фотографували туристів і просили їх не купатися".

"Це сталося тільки після 14.00, а до обіду люди були у воді", - додав він.

При цьому Шемякін наголосив, що тіло знайшли не рятувальники, які наразі страйкують, а його матір, яка спеціально прибула для пошуків сина в Ізраїль з України.

"Нам говорили, що залучено найкращі сили і рятувальну техніку, яка "підриває" все з дна. А 28 травня приїхала мама потонулого і цього ж дня знайшла його на тому самому пляжі, на тому самому хвилерізі, де потонув її син. Так що його ніхто там і не шукав. Якби вона не пройшлася там, він міг би ще довго лежати", - розповів він.

За повідомленням ізраїльських ЗМІ, тіло потонулого українця "прибило до хвилеріза в районі хайфського пляжу Хоф-Кармель увечері в суботу, 28 травня".

Шемякін також зазначив, що загиблий - Дмитро Холошевский, програміст, який приїхав до Хайфи з м. Бердичів на стажування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування