З Одеського морпорту намагалися вивезти 63 кг отрути - поліція

Неділя, 29 травня 2016, 19:56

В Одеському морському торговому порту попередили незаконне вивезення за межі об'єкту 63 кг отруйних речовин, які мали бути використані для обробки морських суден.

Про це Українській правді повідомив керівник управління охорони стратегічних об'єктів Нацполіції  Одещини В'ячеслав Ціпан.

"На одному з КПП працівники відділу охорони стратегічних об'єктів у транспортному засобі було виявлено фуміганти, які застосовують для обробки трюмів з метою знезараження від шкідників, є високотоксичною та отруйною речовиною", - повідомив він. 

За словами представника НП, особи, які представляли компанію ТОВ "Блок Бак Систем", намагалися вивезти спакований фумігант "Фостек". 

З якою метою фумігант намагалися вивезти поза межі порту, має встановити поліція, зазначив Ціпан, оскількі весь обсяг вказаної речовини мав бути використаний для дезинфекції на території морпорта. 

"Як зазначив начальник служби безпеки порта, якщо таку кількість фумігантів запустити до водопостачання Одеси, може отруїтися усе місто", - додав він. 

Наразі на місце події викликано слідчо-оперативну групу, яка має вилучити речовини та встановити, з якою метою фуміганти планували вивезти за межі порту. 

Згодом директор ТОВ "Блок Баг Систем" В'ячеслав Падалка спростував інформацію Ціпана, назвавши його твердження щодо дій неназваних "представників" компанії неправдою та наклепом.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News