Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали російську владу звільнити ростовського журналіста

Вівторок, 3 травня 2016, 06:27

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі закликав російську владу звільнити ростовського журналіста Сергія Резника.

Про це Кірбі заявив під час брифінгу 2 травня.

"Ми закінчуємо сьогодні нашу кампанію за свободу преси, і в рамках цієї кампанії в честь Всесвітнього дня свободи преси, який, як ви знаєте, відзначають завтра, ми збираємося сьогодні особливо виділити людину на ім'я Сергій Резник, журналіста і блогера з міста Ростов-на Дону, який знаходиться в ув'язненні з листопада 2013 року", - зазначив він.

Кірбі зазначив, що перед ув'язненням Резник регулярно критикував муніципальну і регіональну владу в Росії, а також розкрив місцеву корупцію і зловживання.

Він також нагадав, що за місяць до засудження на Резника було скоєно напад - двоє невідомих побили його бейсбольними бітами і стріляли в нього. Кулі не влучили в нього, проте журналіст отримав в результаті побоїв травми голови і шиї.

Кірбі додав, що влада досі не домоглися прогресу в розслідуванні нападу на Резника, що говорить про безкарність в Росії тих, хто нападає на журналістів.

Резнику інкримінують образу представника влади, помилковий донос на поліцейського і комерційний підкуп. Його засудили на три роки колонії загального режиму, на свободу журналіст вийде в листопаді 2016 року. Він провину не визнає, заявляючи, що його переслідують за опозиційну журналістську діяльність.

Також Резнику заборонили працювати в ЗМІ протягом двох років після звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування