Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Криму не дозволили проводити Хидирлез окремо від прокремлівського

Вівторок, 3 травня 2016, 16:56

У анексованому Росією Криму явку на провладне кримськотатарське свято Хидирлез забезпечують за рахунок заборони проведення його в інших місцях.

Як повідомляє "Крим. Реалії", зокрема, у Ялті місцевим мешканцям відмовили у проведенні цього свята, посилаючись на неможливість забезпечення заходів безпеки.

ЗМІ опублікували відповідний документ з відмовою від адміністрації Ялти.

"Розглянувши ваше звернення про проведення свята Хидирлез 3 травня 2016 року в смт. Кореїз, адміністрація Ялти не погоджує проведення цього заходу у зв'язку з відсутністю можливості забезпечення заходів безпеки", – зазначено у документі.

В адміністрації міста заявили, що 3 травня проводиться Всекримське національне кримськотатарське свято Хидирлез на базі культурно-розважального центру "Шахерезада".

"Можливості муніципального утворення Ялта в плані забезпечення заходів безпеки будуть спрямовані на проведення святкового заходу", – зазначили у мерії Ялти і додали, що усі охочі можуть відправитися на святкування Хидирлеза у  Бахчисарайський район.

 

Як відомо, 3 травня 2016 року підконтрольна Росії влада Криму організувала святкування кримськотатарського свята Хидирлез. У заявленій програмі свята – презентації національних павільйонів з різних регіонів Криму, в яких представлені побут і традиції кримськотатарського народу, виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, презентація національної кухні, а також виступ канатоходців з Республіки Дагестан.

У соціальних мережах опублікували документ, згідно з яким російська влада Криму зобов'язала забезпечити обов'язкову явку на свято бюджетників і школярів.

Представники Меджлісу кримськотатарського народу заявили, що відмовляються брати участь у святкуванні Хидирлеза, організованого російською владою Криму. Утриматися від такого святкування вони також закликали і своїх співвітчизників.

Переселенці з Криму влаштовують альтернативні гуляння, присвячені святу Хидирлез, на материковій Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування