У суді над Кернесом оголосили перерву більше, ніж на місяць

Понеділок, 30 травня 2016, 16:28

У Київському районному суді Полтави 30 травня продовжився допит свідків звинувачення у справі щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

"Сьогодні в суді допитали трьох свідків обвинувачення, після чого в засіданні була оголошена перерва до 4 липня", – сказав "Інтерфакс-Україна" адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

Він не зміг сказати, з чим пов'язаний такий великий проміжок між засіданнями.

"Напевно, тому що починається відпускний період у суддів. Ми цього разу клопотань (про збільшення проміжку між засіданнями) не подавали", – заявив представник захисту.

Як відомо, 25 січня 2014 року на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові напали невідомі.

Того ж дня депутат Харківської облради від "Батьківщини" Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі або викрадення людини, катуванні, погрозі вбивством.

25 квітня у Київському суді Полтави проти Кернеса виступив народний депутат Антон Геращенко, який підтвердив достовірність подій 25 січня 2014 року під час харківського євромайдану.

На суді Кернес і його охоронці не визнають провини. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування