Порошенко похвалив Саакашвілі і дав йому кілька доручень

Понеділок, 30 травня 2016, 19:58

Президент Петро Порошенко доручив голові Одеської облдержадміністрації Міхеілу Саакашвілі взяти під особистий контроль будівництво дороги "Одеса-Рені".

Про це він сказав під час зустрічі з керівником області, який вже рік перебуває на посаді.

Глава держави позитивно оцінив роботу губернатора та висловив впевненість, що "наша команда, надійним членом якої є Михайло Саакашвілі, здатна багато зробити".

Президент доручив Саакашвілі взяти під особистий контроль будівництво дороги "Одеса-Рені". Питання будівництва цієї дороги, на думку Порошенка, має далеко не регіональне значення.

"Ми дуже сподіваємося, що цей шлях стане коридором, який з'єднує Одесу з Румунією - Констанцою, Варною, з Болгарією і це буде проект, в якому будуть задіяні, в тому числі, і кошти ЄС. Принаймні керівництво Румунії і Болгарії запевнило мене у своїй зацікавленості і участі в цьому проекті", - наголосив він та висловив впевненість в тому, що будуть знайдені декілька джерел фінансування дороги.

Порошенко повідомив, що дав відповідні доручення щодо виділення коштів з держбюджету за рахунок Фонду регіонального розвитку та Одеської обласної ради для того, щоб співфінансування будівництва дороги було забезпечено і з місцевого, і з обласного бюджетів.

Глава держави висловив впевненість, що будуть виконані вимоги Закону щодо перерахування коштів від перевиконання планів митного збору: "Прошу взяти це питання під персональний контроль і якщо, не дай Боже, буде у нас зрив фінансування, уповільнення темпів або пересунення тендерів на будівництво дороги – прошу інформувати мене особисто".

Порошенко також наголосив на необхідності пришвидшення та завершення в якомога стислі терміни будівництва нового Митного терміналу.

При цьому президент відзначив успішний характер трансформацій, який пройшла Одеська митниця за останній рік.

Президент повідомив, що закликав Генпрокурора невідкладно призначити нового прокурора області та зазначив, що в Одесі буде створений спеціальний підрозділ Антикорпуційного бюро.

Особливу увагу Порошенко приділив необхідності забезпечення функціонування штабу Військово-морських сил України в Одесі та доручив губернатору надати всіляке сприяння в цьому питанні, включно із допомогою тим українським військовим морякам, які вийшли з Криму та залишилися вірними військовій присязі.

Президент  також закликав Саакашвілі активізувати роботу щодо залучення та захисту інвестицій і створення сприятливих умов для розвитку туристичного потенціалу Одещини.

"Йдеться про те, щоб ми створили з Одещини інвестиційно привабливий регіон. В тому числі, щоб ці інвестиції спрямовувалися в курортний напрямок", - сказав глава держави.

Президент наголосив, що те, як Одеса проведе цей курортний сезон – стане індикатором, лакмусовим папірцем для інвесторів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування