Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Штанмайєр: Берлін ніколи не визнає Крим територією Росії

Вівторок, 31 травня 2016, 02:51
Штанмайєр: Берлін ніколи не визнає Крим територією Росії

Берлін не визнає законність анексії Криму Росією і не прийме дестабілізацію Москвою ситуації на сході України.

З такою заявою міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив в понеділок на відкритті щорічної конференції "Потсдамскі зустрічі", яку проводить Німецько-російський форум, повідомляє "Укрінформ".

"В основі має стояти: ми не можемо ні ігнорувати, ні прийняти кричуще нехтування міжнародного права через анексію Криму і дестабілізацію Східної України... Ясно було раніше і зараз, що про визнання анексії не може бути й мови. Як ясно і те, що не може бути військового вирішення конфлікту в Україні", - заявив міністр.

Він також оцінив ситуацію на сході України як надзвичайно напружену, а стан виконання мінських домовленостей як незадовільний.

Разом з тим, Штанмайєр не погодився з тими, хто вважає Мінські домовленості помилковими і таким, що нікуди не ведуть.

"Багато що дратує, багато розчаровує, але завдання дуже важливе і відповідальність занадто велика, щоб допустити можливість рецидиву ескалації збройних зіткнень", - заявив глава МЗС ФРН.

"Ми повинні повернутися до спільної європейської архітектури безпеки, а для цього нам потрібно рішення українського конфлікту. Для цього рішення нам потрібен вклад з обох сторін", - підкреслив міністр.

При цьому він дорікнув обидвом сторонам у невиконанні своїх зобов'язань та в тому, що прогрес можна розглянути лише "під мікроскопом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування