Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Сили АТО відбили у ДРГ бойовиків російський вогнемет - штаб

Вівторок, 31 травня 2016, 07:24

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою - за добу бойовики 21 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських сил.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Відзначається, що українські військові відбили у бойовиків піхотний вогнемет, який є на озброєнні Росії.

"Черговим доказом того, що РФ постачає зброю та боєприпаси бойовикам є захоплений в бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасний піхотний вогнемет, що прийнятий на озброєння ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

У штабі заявили, що збільшення кількості обстрілів і знаходження на території України сучасної російської зброї РФ пов'язані з недавнім прибуттям чергового російського "гумконвоя".

Також з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Верхньоторецька, Новобахмутівки, Красногоровки і Опитного.

По українським військовим в Авдіївці та Невельському терористи вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і 82 мм мінометів.

Крім того укріплення сил АТО неподалік Красногоровки, Новотроїцького та Талаківки були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів. В районі Красногоровки також вівся снайперський вогонь.

При обстрілі позицій ВСУ в районі Зайцевого бойовики використовували озброєння БМП і 82 мм міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність там поста ОБСЄ, вели обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...