Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко каже, що брав гроші для НУ у "великого бізнесу", але не в ПР

Вівторок, 31 травня 2016, 16:02

Екс-депутат від "Нашої України" Юрій Костенко запевняє, що не брав грошей від представників Партії регіонів.

Про це він сказав у коментарі програмі "Схеми", коментуючи записи в опублікованій "чорній бухгалтерії" Партії регіонів, відповідно до яких він у вересні й жовтні 2012 року нібито отримав сумарно понад 1,6 мільйона доларів від ПР. Призначення отриманих грошей у матеріалах зазначено як "Наша Україна – проекти" і "Наша Україна".

Костенко визнав, що великий капітал завжди фінансував усі без винятку так звані прохідні політичні партії, і "Наша Україна" вела переговори про підтримку із тими ж самими спонсорами, які фінансували Партію регіонів.

"У 2012 році "Українська народна партія", КУН і "Наша Україна" створили політичний блок, але юридично виборчу кампанію вела "Наша Україна". Керівником штабу був Сергій Бондарчук. Тому всі питання по фінансуванню можна дізнатися виключно у Бондарчука. Я єдине що можу сказати, що ми вели переговори, я маю на увазі, керівництво "Нашої України", із представниками великого бізнесу, в тому числі який, так би мовити, який належав до тієї категорії, що підтримувала Партію регіонів", – зазначив Костенко.

Як відомо, на початку 2013 року тодішній глава "Нашої України" Сергій Бондарчук заявив, що ця партія на виборах 2012 року у Верховну Раду виконувала технічне завдання в інтересах Партії регіонів. За кілька днів політрада "Нашої України" звільнила його з посади голови політради, а через декілька тижнів виключила зі складу партії.

Після цього Бондарчук заявив, що фінансування виборчої кампанії "Нашої України" відбувалося зі штабу Партії регіонів, зокрема в інтересах "регіоналів" змінювали членів окружних виборчих і дільничних комісій на членів Партії регіонів.

У вівторок стало відомо, що Бондарчук, якого з літа 2015 року розшукує ГПУ через Інтерпол, попросив політичного притулку у Великобританії.

Крім Костенка, поруч зі згадуванням "Нашої України" в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів фігурують прізвища екс-регіонала, а нині депутата від "Відродження" Євгена Гєллєра, який вказаний разом з тодішнім депутатом від "Нашої України" Андрієм Давиденком; екс-регіонала Віталія Калюжного, а також людини на ім'я Петренко Я.Л.

Згідно з документами, Гєллєр і Калюжний були головними розподільниками цих коштів.

"Українська правда" спробувала взяти коментар з цього приводу в нинішнього керівника "Нашої України" Ірини Ванникової, яка у той час була прес-секретарем Віктора Ющенка, однак вона відмовилася коментувати, порадивши звернутися з усіма питаннями до Костенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...