Охендовський заперечує свою причетність до "чорної бухгалтерії" ПР

Вівторок, 31 травня 2016, 18:11

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що ніколи не брав хабарі, працюючи в ЦВК і ніколи не їздив у відрядження від жодної юридичної особи, крім Центрвиборчкому.

Так він прокоментував публікацію матеріалів про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

"Як правило я подібні речі не коментую. Навіть коли звертаюся до суду, я не роблю з цього публічного івенту. У відповідь на поширені сьогодні матеріали і певні інсинуації щодо відомого органу, абревіатура якого включає в себе літери "Ц", "В", "К", можу сказати, що по-перше ніколи жодних хабарів ні від кого за роки роботи в ЦВК Михайло Володимирович Охендовський не брав і не отримував", - заявив голова Центрвиборчкому під час брифінгу у вівторок.

Він уточнив, що готовий відповісти на будь-які запитання правоохоронним органам, якщо у них такі виникнуть у зв’язку з публікацією відповідних матеріалів у ЗМІ.

Також він сказав, що в майбутньому не коментуватиме "ці речі".

 
Скріншот із матеріалів про "чорну бухгалтерію" ПР

На запитання УП, чи пам’ятає він, де був 8 червня 2012 року (цю дату вказано у "розписці" регіоналів – УП) і в які відрядження у червні 2012 року він їздив, Охендовський відповів: "Де я точно був 8 червня я безумовно пам’ятати не можу. У 2012 році як членом виборчої комісії мною було здійснено низку закордонних відряджень. Але у будь-якому разі це не могли бути відрядження від будь-якої з політичних сил. Державний службовець відряджається у відрядження тільки тим органом, в якому він працює".

Він заявив, що ці матеріали "документами вважати немає жодних підстав".

На запитання УП, чи підпис в оприлюднених матеріалах – підробний, Охендовський не відповів прямо: "Я вже сказав, що відчуває себе абсолютно спокійно і в жодні відрядження від жодної юридичної особи, крім ЦВК, за час роботи в ЦВК не відряджався".

Водночас подавати позов у суд на спростування інформації Охендовський не планує, бо "якщо б на кожне повідомлення в медіа я реагував судом, то часу на роботу у мене не було б".

При цьому Охендовський приніс на брифінг із собою рішення суду за його позовом, коли восени 2014 року один із телеканалів показав сюжет про нібито його будинок.

Тоді позов завершився мировою угодою з телеканалом.

На запитання, чи підтримував він у 2012 році стосунки з Оленою Лукаш та Віталієм Калюжним, які згідно з оприлюдненими матеріалами отримували парткошти "на ЦВК", Охендовський сказав: "У 2012 році я контактував із великою кількістю людей, які брали участь у виборчому процесі як кандидати у народні депутати України. Конкретних стосунків із будь-ким із названих вами осіб чи позаробочих стосунків ні тоді, ні зараз я не підтримував".

Мар'яна П'єцух, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News