Єврокомісія погодила механізм швидкої зупинки безвізового режиму

Середа, 4 травня 2016, 15:59

Єврокомісія пропонує пришвидшити процес зупинки безвізового режиму.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс на брифінгу в середу.

"Після тривалих дискусій з країнами-членами ми пропонуємо посилити механізм призупинення безвізового режиму для всіх країн, з якими його укладено", - зауважив він.

"Механізм буде легше використовувати на підставі розширення можливих причин для призупинення безвізового режиму та пришвидшення цього процесу", - наголосив Тіммерманс.

Таким чином, нова процедура буде поширюватися також на Україну- після того, як ЄС завершить надання нашій державі безвізового режиму.

За словами Тіммерманса, Єврокомісія також матиме право запустити процес призупинення (suspension) безвізового режиму за власною ініціативою.

Законодавча пропозиція ЄК має бути опублікована, а після того має бути схвалена Європейським парламентом та Радою ЄС (орган, в якому представлені уряди всіх країн-членів Євросоюзу).

Водночас наразі неясно, чи йдеться про вже узгоджену пропозицію чи лише про початок її розробки.

Як відомо, раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю"Європейській правді" заявила, що в ЄС є дискусія щодо процедури тимчасового призупинення безвізового режиму для будь-якої окремо взятої держави.

"Це не має прив’язки до України – йдеться про єдиний механізм щодо всіх країн, включно з балканськими державами. Через міграційну кризу держави ЄС всерйоз замислюються над цим", - відзначила вона.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня  оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування