Кримчан хочуть навчити обходити російські заборони

Четвер, 5 травня 2016, 10:57

Міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш вважає за необхідне почати роботу з навчання кримчан користуватися технологіями, які дозволяють обходити заборони російської влади. 

Про це Черниш розповів в інтерв'ю Крим.Реалії.

За його словами, у міністерстві будуть створені всі сучасні системи комунікації з жителями півострова, а кримчан навчать, як убезпечити себе від російських спецслужб.

"Ми розуміємо, що маємо навчити кримчан користуватися VPN-сервісами. Це окремий проект, який потрібно реалізовувати з Міністерством інформаційної політики", - зазначив Черниш.

На його думку, питання повернення Криму під контроль України безпосередньо залежить від комунікацій між жителями півострова і материковою частиною країни.

"Потрібно створювати контакти, максимальну зручність для збереження зв'язків із материковою Україною, щоб кримчани зберегли можливість бувати на материковій Україні і бачити тут не міфічну картинку від російських каналів-пропагандистів, а реальне життя", – зазначив міністр. 

Як відомо, міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб було створене рішенням Кабінету Міністрів України від 20 квітня.

Заступником глави відомства призначено екс-главу Луганської облВЦА Георгія Туку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...