Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Словаччина підтримає безвізовий для України і Туреччини за виконання умов ЄС

Четвер, 5 травня 2016, 14:11

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявив, що Словаччина не бачить проблем у скасування візового режиму з ЄС для громадян Туреччини, а також про підтримку безвізового режиму для Косово, України і Грузії за умови дотримання критеріїв ЄС.

Про це повідомляє Blic.

Лайчак зазначив, що Словаччина, загалом, підтримує лібералізацію візового режиму для Грузії, України, Косово і Туреччини.

Проте, глава словацького МЗС наголосив на тому, що країни, яким надається "безвізовий", мають відповідати всім критеріям ЄС.

Лайчак підкреслив, що у тому, якщо "Туреччина буде відповідати вимогам ЄС", Словаччина, так само як й інші країни ЄС, підтримає візову лібералізацію для громадян цієї країни.

Також він додав, що питання надання безвізового режиму для країни, які на нього претендують (в першу чергу йдеться про Україну, Грузію, Туреччину і Косово) не має бути політизованим, а лише питанням відповідності кожної з країн-претендеток вимогам ЄС.

"Ми не хочемо і, звичайно, не визнаємо того, що деяким країнам, які відповідають критеріям ЄС для надання безвізового режиму, будуть висуватися додаткові вимоги і будуть закриватися очі щодо інших країн (у питанні відповідності країни критеріям ЄС щодо безвізового режиму) для виконання суто політичних рішень", – наголосив очільник словацької дипломатії.

Нагадаємо, Європейська комісія у середу висунула законодавчу пропозицію Європейському парламенту та Раді Європейського Союзускасувати візи для громадян Туреччини.

Водночас, в ЄК наголосили на тому, що Туреччина все ще повинна виконати 5 пунктів дорожньої карти до кінця червня.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликає Європейський союз негайно надати Україні безвізовий режим.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування