Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій повідомив, коли Рада проголосує за судову реформу

Субота, 7 травня 2016, 03:46
Парубій повідомив, коли Рада проголосує за судову реформу

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що парламент до середини липня внесе зміни до Конституції України в частині правосуддя.

Про це він повідомив в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас останнє пленарне засідання буде в липні, якщо я не помиляюся... 15 липня - це крайній термін, до якого ми повинні зробити все можливе, щоб цю реформу завершити", - заявив він.

За його словами, в даний час робоча група готує законопроекти, які будуть прийняті перед внесенням змін до Основного закону України в частині правосуддя і не дозволять окремим особам впливати на судову систему країни.

"Після того, як ці закони будуть прийняті, підписані президентом, всі стверджують, що ми зможемо винести на друге читання Конституцію і ми зможемо їх (зміни - ІФ) в залі проголосувати. Я дуже на це розраховую і буду робити все можливе, щоб ми це зробили", - зазначив Парубій.

Він також висловив надію, що в парламенті знайдеться конституційна більшість голосів, щоб зміни до Основного закону стали реальністю.

"Ми можемо вийти на 300 голосів. Це амбітне завдання. Це завдання, яке дуже непросто буде виконати, але вважаю, ... що ми повинні вийти на такий результат", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку лютого Верховна Рада попередньо затвердила допрацьований законопроект №3524 про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.

22 січня Конституційний суд України визнав законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" таким, що відповідає Основному закону країни (вимогам статей 157 і 158 Основного закону).

26 січня президент Петро Порошенко вніс допрацьований варіант законопроекту, який залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. У попередній версії документа парламент цього права позбавлявся.

1 лютого Конституційний суд визнав документ відповідним Основному закону країни.

Після отримання висновку КС парламент попередньо схвалює законопроект (перше читання) мінімум 226 голосами. Остаточно закон про внесення змін до Конституції України приймається на наступній сесії конституційною більшістю голосів (не менше 300).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування