Ердоган: Знищення російського Су-24 стало наслідком помилки пілота

Середа, 1 червня 2016, 02:08

Збиття російського фронтового бомбардувальника Су-24, що сталося 24 листопада 2015 року, - результат "помилки пілота".

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у місті Ізмір, пише DW.com.

"Це справді змушує замислитися, що наші відносини з паном Путіним дійшли до нинішнього рівня з абсолютно іншої точки (...) внаслідок помилки або прорахунку пілота", - зауважив Ердоган, слова якого наводить видання Hurriyet Daily News.

Утім, Ердоган не уточнив, про помилку якого саме пілота йдеться - турецького чи російського.

За словами глави турецької держави, він воліє покращення двосторонніх відносин з Росією. Однак Ердоган не може збагнути, який саме "перший крок" очікує Москва від Анкари. На думку турецького президента, обом країнам слід працювати разом над покращенням двосторонніх відносин, передає агенція Reuters.

Ці слова стали відповіддю на заяву президента Росії Володимира Путіна від 27 травня, що він очікує від Туреччини "якихось конкретних кроків" для відновлення відносин.

 Нагадаємо, Москва вважає, що збиття літака могло бути "спланованою провокацією", а також переконує, що інцидент стався, коли СУ-24 перебував над територією Сирії. Анкара, натомість, заявляє про порушення свого повітряного простору і оприлюднила у відповідь повідомлення з кількома попередженнями, які передавались екіпажу російського літака.

Інцидент призвів до істотного погіршення відносин між РФ та Росією. Росія запровадила санкції проти Туреччини. Крім того, Кремль вимагає вибачень від офіційної Анкари за збиття літака. Турецьке сторона не вважає, що є підстави для вибачень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News