Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: бойовики приховують місця утримання заручників

Середа, 1 червня 2016, 16:39
Геращенко: бойовики приховують місця утримання заручників

Бойовики на окупованому Донбасі приховують місця утримання українських заручників і користуються цим, щоб приховувати їхню реальну кількість.

Про це на  своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі мінських переговорів Ірина Геращенко.

"ОРДЛО цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише пару десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на лише кількох наших заручників", – повідомила вона.

За словами Геращенко, українська сторона через це змушена сама знаходити інформацію про місце утримання заручників і пред'являти її бойовикам.

"Сьогодні левову частину роботи гуманітарної підгрупи , де українську сторону представляє також В. Медведчук, ми присвятили саме дискусії про місцезнаходження заручників і надали ОБСЄ переконливий фактаж приховування з боку бойовиків інформації про осіб , що утримують на окупованих територіях. Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже вимагатимемо включення їх до списків на звільнення", – додала вона.

Крім того, за словами Геращенко, бойовики не надали інформацію про долю історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, про місце утримання важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого піднімаємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015, про долю затриманого ОРДО співробітника ООН.

Також вона нагадала, що Україна готова евакуювати інтернати для тяжкохворих дітей, які перебувають на окупованих територіях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування