Люстрацію можуть скасувати через змову з Опоблоком – головний люстратор

П'ятниця, 10 червня 2016, 14:56

Якщо Конституційний суд визнає неконституційним закон "Про очищення влади" (про люстрацію), це буде загрозою демократії.

Про це заявила директор департаменту Міністерства юстиції України з питань люстрації Тетяна Козаченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо це станеться, то це означає, що Лукаш (екс-міністр юстиції України Олена Лукаш - ред.), Портнов (колишній перший заступник глави АП Андрій Портнов - ред.), Ківалов (народний депутат Сергій Ківалов - ред.) знову матимуть доступ до державних портфелів", - сказала Козаченко журналістам у Києві в п'ятницю у будівлі Конституційного Суду, де відбувається нечисленна акція на захист закону про люстрацію.

При цьому Козаченко не захотіла прогнозувати можливе рішення КС, але зазначила, що склад Конституційного суду неоновлено.

"Шість суддів мають приватний інтерес, вони мають конфлікт інтересів... величезні Ризики. Фактично це суд Януковича (екс-президента України Віктора Януковича – ред.), який приймає рішення у своїх інтересах і в інтересах влади Януковича, яка вже повністю інтегрувалася в нову владу, про що свідчать і судові рішення, і кадрові призначення", - підкреслила Козаченко.

За її словами, партія "Опозиційний блок" не просто так дав голоси для внесення змін до Конституції України в частині правосуддя - фракція "Опоблоку" є в парламенті, депутати з цієї фракції можуть торгуватися своїми голосами.

"Будучи в парламенті і маючи відповідний парламентський імунітет, їм не вистачає можливості бути у виконавчій владі, що дає можливість приймати рішення і право доступу до бюджету. Захарченко (екс-голова МВС України Віталій Захарченко – ред.), Януковичі і їх люди будуть знову мати доступ до системи державних органів", - зазначила Козаченко.

У свою чергу народний депутат України з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв сказав журналістам, що якщо закон про люстрацію буде скасовано, то у народу залишиться лише право на повстання.

"Якщо ми до них не достукаємося, то нам залишається право на повстання", - зазначив народний депутат.

Як повідомив раніше народний депутат Леонід Ємець (фракція "Народний фронт), Конституційний суд України у п'ятницю, 10 червня, близько 14:00 на закритому засіданні може прийняти рішення щодо конституційності деяких положень закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування