Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський суд дав Коломійцю 10 років

П'ятниця, 10 червня 2016, 15:13
Кримський суд дав Коломійцю 10 років

У Криму активіста Євромайдану Андрія Коломійця засудили до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це сказав адвокат Коломійця Михайло Кушпель, повідомляє Кримська правозахисна група.

Суд погодився зі всіма обвинуваченнями прокуратури РФ щодо Коломійця і засудив його до шести років за нібито напад на співробітників "Беркуту" у Києві під час подій на Майдані, і ще до чотирьох років – за нібито знайдені у нього наркотики.

У ході судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Андрій Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на співробітників "Беркуту".

У відповіді відомства містяться дані, що Україна дійсно розслідує кримінальну справу про напад на співробітників Беркуту під час протестів у Києві у 2014 році. Серед потерпілих 33 людини, які отримали поранення різного ступеня тяжкості і один загиблий.

При цьому у відповіді ГПУ є інформація, що ті співробітники Беркуту, в нападі на яких звинувачують Коломійця, до українських правоохоронних органів не зверталися і потерпілими у цій справі не є.

Нагадаємо, жителя Київської області Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року. Однак захисник Коломійця виявив ряд процесуальних порушень, які ставлять під сумнів підозру у зберіганні наркотиків.

Після затримання українця привезли до Криму та звинуватили у замаху на вбивство двох кримських беркутівців. З доказів обвинувачення, за словами адвоката, тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих беркутівців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування