ГПУ покликала соратника Саакашвілі у Київ "забрати вилучені гроші"

Субота, 11 червня 2016, 23:48

Главі фонду "На благо Одеси" Теймуразу Нішніанідзе, якого обшукали 26 травня, прийшов офіційний лист від слідчого Генеральної прокуратури із запрошенням до Києва.

Про це повідомив сам Нішніанідзе у своєму Facebook. 

Згідно з документом, слідчий Генпрокуратури повідомив, що під час обшуку за місцем проживання глави фонду в Одесі, крім документів, вилучили гроші, які він може забрати, попередньо обговоривши дату і час.

Також зазначається, що досудове розслідування у справі триває.

 

Як відомо, 26 травня слідчі ГПУ та столичного управління СБУ обшукали будинок екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

Одночасно обшуки пройшли в Одеській ОДА. За даними слідства, слідчі дії ведуться в рамках кількох кримінальних проваджень: одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовим особам Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.

Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 млн. гривень за нібито придбані у київських магазинах брендові речі і одяг.

Також ГПУ "цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе".

За даними ЗМІ, фонд "На благо Одеси" акумулює гроші низки великих одеських бізнесменів, за рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі, форуми в обласних центрах України. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування