Саакашвілі розповів, скільки грошей ГПУ вилучила у його соратника

Неділя, 12 червня 2016, 11:57
Саакашвілі розповів, скільки грошей ГПУ вилучила у його соратника

Генпрокуратура повернула соратнику глави Одеської ОДА, главі фонду "На благо Одеси" Теймуразу Нішніанідзе 5 тис. доларів, які були вилучені під час обшуків 26 травня.

Про це у Facebook повідомив глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, коментуючи повідомлення про те, що Нішніанідзе отримав офіційний лист від слідчого ГПУ із запрошенням до Києва.

"Ця сума - 5 тисяч американських доларів, а не міфічний мільйон, про який трубили на кожному розі", - заявив Саакашвілі. Зокрема, про те, що йому "хочуть повернути мільйон" раніше на своїй сторінці  у Facebook зазначив сам Нішніанідзе.

Також Саакашвілі заявив, що фонд "На Благо Одеси" ніколи не оплачував жодну його поїздку.

"Тим більше не фінансував виборчу кампанію Боровика. Це така ж брехня як і те, що Фонд оплачував наші антикорупційні форуми", - заявив Саакашвілі. 

"Що стосується "дорогих машин", то мова йде в основному про транспорт і обладнання закуплене для спецназу Одеської поліції, після того як попередній губернатор, їдучи, забрав з собою "подаровані" їм раніше броньовики, які використовували поліцейські, а також про Toyota Rav 4, який ми спільно з поліцією використовували для поїздок по регіону, за відсутності іншого підходящого транспорт", - зазначив глава ОДА.

Як відомо, раніше глава фонду "На благо Одеси" Теймураз Нішніанідзе виклав на своїй сторінці у Facebook офіційний лист від слідчого ГПУ із запрошенням до Києва.

Згідно з документом, слідчий Генпрокуратури повідомив, що під час обшуку за місцем проживання глави фонду в Одесі, крім документів, вилучили гроші, які він може забрати, попередньо обговоривши дату і час.

26 травня слідчі ГПУ та столичного управління СБУ обшукали будинок екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

Одночасно обшуки пройшли в Одеській ОДА. За даними слідства, слідчі дії ведуться в рамках кількох кримінальних проваджень: одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовим особам Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.

Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 млн. гривень за нібито придбані у київських магазинах брендові речі і одяг. Також ГПУ "цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе".

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...