Штаб: Загиблих у зоні АТО немає, 12 бійців поранено

Неділя, 12 червня 2016, 12:55

У зоні АТО за минулу добу загиблих серед українських бійців немає, 12 дістали поранень. 

Про це на брифінгу 12 червня повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

За його даними, при цьому 5  воїнів зазнали поранень поблизу шахти Бутівка, троє з них - внаслідок артобстрілу, 2 - внаслідок вибух гранати. 

"Ще  5 бійців були поранені поблизу Новотроїцького через мінометний обстріл з боку противника. Один боєць зазнав поранень поблизу Красногорівки внаслідок гранатометного вогню, ще один - поблизу н.п. Майорськ також внаслідок мінометного гранатометного обстрілу з боку бойовиків", - уточнив Мотузяник. 

На уточнююче питання щодо загиблих, про що раніше повідомив нардеп, координатор батальйону "Київ-1"  Євген Дейдей, Мотузяник заявив: "Наразі дана інформація перевіряється". 

За даними штабу, на Донецькому напрямку бойовики активно застосовують мінометні та артилерійські установки та випустили 576 мінометних мін та 226 артснарядів.

"Найгарячішими точками залишаються Авдіївська промзона, район Горлівки та село Луганське на Світлодарській дузі. Крім важкої зброї, бойовики вели вогонь з БМП, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - зазначив Мотузяник. 

"У напрямку Маріуполя продовжується протистояння поблизу Красногорівки і Мар’їнки: тут бойовики застосовують міномети калібром 82- та 120 міліметрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Усього окупанти випустили 82 мінометні міни", - повідомив він.

На напрямку Луганська бойовики зосередили свій вогонь по українських позиціях біля Новоолександрівки, застосували стрілецьку зброю, гранатомети, а також здійснили один снайперський обстріл. 

 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування