У Солом'янському суді кажуть, що матеріали НАБУ не згоріли

Понеділок, 13 червня 2016, 17:37

У Солом'янському суді вказують, що в результаті пожежі постраждали матеріали з кримінальної канцелярії, де зберігаються вже розглянуті кримінальні провадження.

Про це "Українській правді" розповів прес-секретар суду Микола Мар’єв.

"Найбільше пошкоджені матеріали кримінальних проваджень, які були розглянуті у попередні роки роботи суду, які зберігалися у кримінальній канцелярії. Всі інші справи, в принципі, не постраждали", - сказав він.

За його словами "в кримінальній канцелярії зберігаються справи, які у же були розглянуті. Тобто, по яким уже було кінцеве судове рішення, вирок, ухвала суду тощо", - сказав він.

На питання, чи постраждали якісь матеріали, які були надіслані НАБУ, прес-секретар сказав: "не постраждали".

Мар'єв розповів, що роботу "у повному обсязі" суд планують відновити вже у вівторок.

"Одне з приміщень суду працює в оперативному режимі. І сьогодні-завтра ми організуємо роботу в іншому приміщені для того щоб продовжити роботу суду і здійснювати розгляд справ", - сказав він.

Як відомо, у понеділок НАБУ заявило, що затримка відновлення роботи Солом'янського суду Києва, де вночі була пожежа, матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ.

Зокрема вказувалося, що у цьому суді  знаходилося близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, "щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали".

"Крім того, до Солом’янського районного суду м. Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти", - сказано у повідомленні НАБУ.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News