Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідки у кримській справі "Хізб ут-Тахрір" відмовилися від свідчень

Вівторок, 14 червня 2016, 14:52

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова-на-Дону у справі кримських мусульман, яким приписують зв'язки з "Хізб ут-Тахрір", 14 червня допитали свідків Шестакова, Аблязізова й Феттаєва.

Як повідомив Крим.Реалії адвокат Еміль Курбединов, усі вони, в основному, відмовилися від своїх попередніх, "викривальних свідчень".

"Слідство розраховувало, що в силу певної ворожості вони почнуть давати свідчення проти них. Однак, не знаю, чому, вони все-таки відмовилися від початкових свідчень і... жодного викривального свідчення не підтвердили", – розповів адвокат.

 

За словами Курбединова, засідання "усе більше стає схожим на фарс, на фарс слідства".

1 червня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) почав розглядати справу у відношенні чотирьох мусульман із Криму – Ферата Сайфуллаєва, Нурі (Юрія) Примова, Рустема Ваітова, Руслана Зейтуллаєва. На цьому засіданні прокурор зачитав їм звинувачувальний висновок.

18 травня в Ростові-на-Дону відбулося судове засідання, у ході якого їм продовжили термін утримання під вартою до жовтня.

Усі четверо були етаповані з анексованого Криму до Ростова.

Звинувачуваних кримчан арештували взимку 2015 року в Севастополі. За версією слідства, вони є учасниками організації "Хізб ут-Тахрір".

За рік після затримання севастопольських мусульман аналогічна ситуація повторилася в південних регіонах Криму. 11 і 12 лютого 2016 року російські силовики провели серію обшуків і затримань у домівках прихильників ісламу. Усього було затримано 14 осіб.

"Хізб ут-Тахрір" – міжнародна ісламська політична організація. Своєю метою вона офіційно декларує встановлення ісламської держави й мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані й Німеччини, а в Україні й інших країнах вона може діяти легально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування