Чорновол пригрозила фотографувати тих, хто проміняє гроші Януковича на футбол

Середа, 15 червня 2016, 12:49

Депутат Тетяна Чорновол пригрозила розкрити імена тих депутатів, які замість голосування за законопроект про зарахування у бюджет майна екс-чиновників до вироку суду поїдуть до Франції на Євро-2016.

На брифінгу в парламенті вона сказала, що ціла група депутатів планує полетіти у Францію в четвер, коли мають розглядати законопроект, завдяки якому можна буде профінансувати армію.

Чорновол готова особисто поїхати в аеропорт "Бориспіль" і фотографувати тих депутатів, які летітимуть на чемпіонат із футболу.

Представниця "Народного фронту" наголосила, що її фракція блокуватиме трибуну Верховної Ради доти, доки не ухвалять законопроект про зарахування у бюджет статків екс-президента Віктора Януковича.

"Ті, які перешкоджають отриманню держбюджетом додатково 58 мільярдів гривень, нічим не відрізняються від тих, які крадуть із держбюджету, які крали з держбюджету в умовах Януковича, а в умовах війни навіть гірші, тому що від них залежить, зокрема, й фінансування обороноздатності нашої армії, фінансування виробництва зброї", – заявила Чорновол.

Депутат розповіла, що напередодні отримала довідку з Ощадбанку, відповідно до якої "на цей час вже більшість облігацій погашено – тобто це живі кошти на рахунках, лише третина з них – у вигляді облігацій".

"Арештовано на рахунках Януковичів – це цілий перелік кримінальних справ – 58 мільйонів гривень, 1 мільярд 431 мільйон доларів, 462 тисячі євро, цінних паперів вартістю 4 мільярди 800 мільйонів гривень, дорогоцінних металів – 50 кілограми золота", – уточнила Чорновол.

"Це ті кошти, які зараз можна буде терміново направити в державний бюджет. Із цих коштів 10 мільярдів піде на потреби оборони, 40 мільярдів піде на потреби соціальної сфери – в першу чергу, це зарплати вчителям", – додала вона

За словами Чорновол, "якщо Верховна Рада це не підтримає, значить немає сенсу взагалі працювати".

"Ми будемо блокувати Верховну Раду, доки це не буде прийнято", – сказала представниця НФ.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування