Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Солом'янського суду: резонансні справи не постраждали

Середа, 15 червня 2016, 14:40

У Солом'янському суді, де була пожежа, усі справи вціліли.  

Про це у середу під час брифінгу повідомила голова суду Людмила Шереметьєва.

"Вигоріло приміщення кримінальної канцелярії і поряд кабінет одного із суддів. Суддя без повноважень, справ в кабінеті ніяких не було", - сказала вона.

Вона кілька разів повторила, що "справи цілі і не ушкодженні".

"Єдине, що проблема в кабінетах – це вода. І у деяких кабінетах мокрі справи. Видно пожежники заливали піною і водою. Але справи не постраждали. Навіть відновлювати їх не треба, просто просушити", - розповіла вона.

"Кримінальна канцелярія оснащена шафами і сейфами. Основна маса справ зберігається в них. На відкритому місці лежали справи, які вже розглянуті, в яких вироки вже виконані і люди відбувають покарання, ну а там де подання слідчих органів, то вони виконують одразу", - розповіла Шереметьєва.

За її словами вже опрацювали і просушили 75% вилучених пошкоджених матеріалів.

На питання, чи постраждали матеріали "резонансних справи", вона відповіла: "вони не постраждали".

"Всі ці справи зберігалися у кабінетах суддів", - сказала вона.   

Як відомо, у понеділок НАБУ заявило, що затримка відновлення роботи Солом'янського суду Києва, де вночі була пожежа, матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ.

Зокрема вказувалося, що у цьому суді знаходилося близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, "щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали".

"Крім того, до Солом’янського районного суду м. Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти", - сказано у повідомленні НАБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...