В НАБУ розповіли, як гроші пасажирів МАУ не потрапили державі

Середа, 15 червня 2016, 15:44

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив, що обшуки в авіакомпанії МАУ пов'язані зі зловживаннями посадовців Даржавіаслужби.

Про це він розповів на брифінгу у середу в Києві.

"Питання стояло в тому, що кожен пасажир платив 2 долари збору, які мали йти в державу, але МАУ ці кошти не перерахувала і в цьому їй сприяли посадовці Державіаслужби. Загальна сума нараховує більше ста мільйонів гривень, не сплачених державі", – каже Ситник.

"Мета була знайти документи, які підтверджують, що пасажири ці кошти заплатили, але держава їх не отримала. Ці документи були знайдені, долучені до справи і зараз у справі спільно з прокуратурою буде прийнято остаточне рішення".

Раніше повідомлялося, детективи НАБУ вилучили в компанії "Міжнародні авіалінії України" документи та інші носії інформації у справі щодо зловживання службовим становищем посадовими особами Державіаслужби.

"Документи підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою в розмірі  близько 150 млн. грн за період з січня 2014 року по грудень 2015 року", – роз'яснювали в НАБУ.

Нагадаємо, 14 червня, співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшук в офісі авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

17 травня вступив в силу наказ Державіаслужби №222, який лібералізує і спрощує доступ до ринку авіаперевезень.

За новими правилами, компанії, які мають борги перед державою, не допускатимуться до ринку авіаперевезень.

Такий борг є у авіакомпанії МАУ, який становить 147,1 млн грн.

Раніше повідомлялося, що МАУ звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, і той дозволив компанії продовжувати польоти, не оплачуючи збори.

Нагадаємо, що Державіслужба оприлюднила проект постанови Кабміну, який удосконалює механізм сплати державних зборів до Державного спеціалізованого фонду.

Як відомо, МАУ перебуває під контролем бізнесмена Ігоря Коломойського.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News